آشنایی با شهر سوادکوه
یکی از شهرستان های استان مازندارن شهرستان سوادکوه است. این شهرستان در شمال کشور واقع شده و از شمال به سوادکوه شمالی، از جنوب با فیروزکوه و شهرستان مهدیشهر استان سمنان، از غرب با بابل و از شرق نیز به شهر ساری منتهی می شود. سوادکوه در دوران مختلف تاریخی حد و مرز ثابتی نداشته و همواره به دلیل عوامل مختلفی مانند عوامل اقتصادی، سیاسی و یا طبیعی دچار تغییر و تحول شده است. این شهرستان به دو بخش مرکزی و زیراب تقسیم بندی شده است.
این شهر در یک دره وسیع و طولانی و در دامنه های شمالی کوه های البزر مرکزی قرار گرفته است. شهرستان سوادکوه از انتهایی ترین جلگه های جنوبی و 30 کیلومتری دریای خزر شروع شده و با شیب بسیار تندی به سمت جنوب کشیده شده است. به دلیل موقعیت خاصی که این شهرستان در آن قرار گرفته است در این منطقه ریزش برف و باران زیادی مشاهده می شود و به همین دلیل پوشش بسیار خوبی از گیاهان و درختان در این منطقه وجود دارد.
مرکز شهرستان سوادکوه پل سفید است و یکی از غنی ترین پر بارترین مراتع در سطح کشور در آن قرار دارد. مراتعی که در شهرستان سوادکوه وجود دارد مدیون آب و هوای بسیار خوب و بارش های فراوانی است که در این منطقه به وقوع می پیوندد.
مساحت و جمعیت سوادکوه
مطابق با سرشماری که در سال 1395 انجام شد حدود 44 هزار نفر در شهرستان سوادکوه و حدود 69 هزار نفر نیز در منطقه سوادکوه زندگی می کند
فاصله تهران تا سوادکوه
پایتخت ایران، تهران با شهر سوادکوه فاصله زیادی نداشته و شما با صرف زمانی حدود 4 ساعت می توانید خود را به این منطقه برسانید. شهرستان سوادکوه از تهران 250 کیلومتر فاصله دارد و شما اگر با ماشین شخصی خود پای در جاده گذاشته و به سمت این شهرستان حرکت کنید می توانید خود را در عرض 4 ساعت به سوادکوه برسانید.مساحتی که این شهرستان به خود اختصاص داده است 2080 کیلومتر مربع است و پایین ترین میانگین تراکم جمعیت رادر استان مازندران به خود اختصاص داده است. میانگین تراکم نسبی جمعیت این شهر9.32 نفر در هر کیلومتر مربع مساحت عنوان شده است.
فرهنگ و آداب و رسوم مردم سوادکوه
مردمی که بومی این منطقه به شمار می روند به زبان مازندرانی سخن گفته و بسیاری از کلماتی که در این زبان شنیده می شود کلماتی هستند که در زبان طبری مورد استفاده قرار می گرفتند.
نکته مهمی که در مورد گویش و زبان مردم این منطقه بسیار جالب توجه است آن است که این زبان کمتر تحت تاثیر زبان و فرهنگ مردم بیگانه قرار گرفته است و مردم این منطقه به زبان و لهجه قدیمی خود صحبت می کنند و کمترین تغییر و تحول در آن به وجود آمده است.
مردم این شهر به آداب و رسوم و سنت پایبندی زیادی دارند و تاکید زیادی بر روی حفظ سنت هایشان دارند. از جمله جالب ترین مراسم هایی که در این شهر مشاهده می شود مراسمی است که در 26 هر ماه برای گرامی داشت نیاکان از دست رفته برگزار می شود. در این روز، مرثیه خوانده می شود، نذری پخش می شود و برخی ورزش های سنتی این منطقه نیز انجام می گیرد.
جاهای دیدنی سوادکوه
جاذبه های طبیعی و دیدنی فراوانی در منطقه سوادکوه وجود دارد و امکان ندارد فردی به این منطقه قدم بگذارد و از دیدن این همه زیبایی و چشم انداز منحصر به فرد به وجد نیاید. همین صحنه های و مناظر طبیعی و دیدنی باعث شده که توریست ها و گردشگرهای زیادی به این منطقه سفر کنند و چند روزی را در آن اقامت کنند. در ادامه قصد داریم شما را با معروف ترین جاذبه های سوادکوه آشنا کنیم.
ارفع کوه
سد لفور
آبشار گزو
منطقه جنگلی اوریم
غار اسپهبد خورشید
جنگل هلی دار سوادکوه
دریاچه شورمست
روستای اساس
روستای ورسک
روستای جمشید آباد
روستای چرات
روستای دراسله
لفور
جنگل لفور
جنگل راش از جاهای دیدنی سوادکوه
آبشار گزو از مکان های دیدنی سوادکوه
غار زنگیان
روستای آلاشت، یکی از جاهای گردشگری مازندران
پل ورسک یکی از مناطق دیدنی سوادکوه
دریاچه شورمست، یکی از جاذبه های طبیعی این منطقه
.
اوریم از جنگل های زیبا سوادکوه
سوادکوه بهشت پنهان