قایمشهر
از شهرهای شمال کشور که در استان مازندران واقع شده، قائمشهر است. قائمشهر از شهرهای بزرگ و پرجمعیت مازندران است که در ناحیه البرز مرکزی و میان دو شهر بابل و ساری ساخته شده است. اهمیت این شهر شمالی کشورمان به دلیل نزدیکی به دریای خزر موقعیت خوبی برای خرید خانه در قائمشهر ایجاد کرده است.
خرید خانه در قائمشهر مستلزم شناخت تاریخچه آن
قبل از سال ۱۳۵۷ نام این شهر، شاهی بود؛ بنابراین در متون تاریخی اسمی از قائمشهر پیدا نخواهید کرد و باید به دنبال شهری به نام علی آباد باشید.
قائمشهر در مسیر جاده فیروزکوه قرار گرفته و همین موقعیت استراتژیک باعث شده تا برای تهرانیها مکان خوبی برای خرید خانه باشد. بسیاری از تهرانیهایی برای خرید خانه در قائمشهر به سراغ محلههای شلوغ اما دارای خانه کلنگی ارزان میروند. در این صورت میتوانند ویلای جدیدی به جای خانه قدیمی در یک شهر شمالی برای خود بسازند و هزینه کمتری برای زمین و خانه بپردازند. قیمت زمین در قائم شهر به نسبت شهرهای دیگر مازندران مانند چمستان ارزانتر است. چرا که قائمشهر تا دریا بیشتر از شهرهای اطرافش فاصله دارد و بیشتر به جنگل و رشتهکوه البرز نزدیکتر است. برای رسیدن به دریا از قائم شهر میبایست به شهر بابل و از آنجا به ساحل یا فریدونکنار بروید.
مهمترین منطقه برای خرید ویلا در قائمشهر، روستای جویبار است که تا ساحل تنها یک ربع رانندگی دارد. قیمت ویلا در جویبار قائمشهر بیشتر از دیگر مناطق روستایی اطراف این شهر است.
موقعیت جغرافیایی قائمشهر
موقعیت جغرافیایی قائمشهر ۳۶ درجه و ۲۸ دقیقه عرض شمالی و ۵۲ درجه و ۵۳ دقیقه طول شرقی است. اگر به نقشه قائم شهر نگاهی بیندازید، خواهید دید که این شهر از شمال و شمال غرب به جویبار و در نهایت دریای خزر، از غرب به بابل، از شرق به ساری و از جنوب به شهرستان سوادکوه محدود شده است. شهرستانهای سوادکوه، جویبار، سیمرغ و بخشهایی از شهمیرزاد در ابتدا متعلق به این شهرستان بودند که در طول زمان از آن جدا شدند.
نامهای قدیم قائمشهر
نامهای متعددی برای این شهر در طول تاریخ عنوان شده است. عشقآباد، قصر شیرین، چمنو، علی آباد و شاهی نامهایی هستند که در طول تاریخ به قائمشهر اطلاق میشده است.
چمنو که از ترکیب دو کلمه چمن و آب است، به این خاطر به قائمشهر گفته میشد که چمنزارهای فراوان، سبز و آب گوارای بسیار داشت. حتی در متون تاریخی طبرستان به رودی اشاره شده که پل آن را پادشاه طبرستان به نام اسپهبد نصیرالدوله رستم شاه غازی باوندی تعمیر میکند. شاید یکی از قدیمیترین محلههای قائم شهر محلهای به نام جمنان باشد. جمنان از چمنو گرفته شده است.
در دهه اول سال ۱۳۰۰ هجری شمسی به دستور رضاشاه، شهر جدیدی در همین منطقه چمنو بنا شد که به آن نام شاهی دادند. این محل زادگاه رضاشاه بود و بعد از انقلاب اسلامی نامش به قائمشهر تغییر یافت. رضاشاه در سفرنامهاش به علی آباد از این شهر مفصل نام برده است. تمام این تغییرات باعث کاهش محبوبیت این شهر نشد و همچنان خرید خانه در قائمشهر توسط دیگر مهاجرین ادامه داشت. به طوری که به جمعیتش روز به روز افزوده میشود.
پراکندگی جمعیت در قائمشهر
قبل از خرید خانه در قائمشهر بیایید کمی راجع به مردم ساکن در آن بخوانیم. جمعیت این شهر براساس آمار سال ۱۳۹۵ در حدود ۳۰۹۱۹۹ نفر بوده که احتمالا در طی این سالها افزایش یافته است. از این جمعیت ۲۱۵ هزار و ۲۸۰ نفر در خود قائم شهر زندگی میکنند و مابقی ساکن روستاها هستند.
شهرستان قائمشهر، پر تراکمترین شهر مازندران
شهرستان قائمشهر از دو شهر قائمشهر، ارطه و یک بخش مرکزی تشکیل شده و لقب پرتراکمترین شهر مازندران را دارد. در صورتی که قصد خرید خانه در قائمشهر را دارید، همسایه شما ممکن است سوادکوهی، شهمیرزادی، سمنانی، گرمساری یا محلی باشد. چرا که این شهر در میان شهرهای شمالی بسیار مهاجرپذیر است. بیشتر مردم قائمشهر به زبان مازندرانی صحبت میکنند.
آب و هوای قائم شهر برای زندگی
همانند دیگر شهرهای شمالی، اینجا نیز آب و هوایی معتدل و مرطوب داشته و میزان بارندگی سالانه آن بالاست. رطوبت بالا در کنار مناطق کوهپایهای جنوبی شهر با پوشش درخت فراوان و ارتفاع زیاد، آب و هوای کوهستانی و سرد برفی را هم به این منطقه آورده است. چرا که این شهر درست در میان کوه و دریا قرار گرفته است.
فاصله تا تهران و دیگر شهرها
قائمشهر تا شهر تهران ۲۳۷ کیلومتر فاصله دارد. همچنین میتوان از مسیر آمل نیز به جای فیروزکوه از تهران به قائمشهر رسید. فاصله آن تا ساری ۲۱ کیلومتر و تا شهر بابل ۱۵ کیلومتر است.
دسترسی آسان با راهآهن به قائمشهر
یکی از بهترین مزیتها برای خرید خانه در قائمشهر داشتن ایستگاه راهآهن است. راهآهن سراسری شمال که تا گرگان و بندرترکمن ادامه دارد و در زمان رضاشاه کشیده شد، از این شهر عبور میکرد. اولین قطار در سال ۱۳۰۸ با عبور از این خط وارد ایستگاه راهآهن قائمشهر شد و این ماجرا تا به امروز ادامه دارد. یکی از جذابیتهای خط راهآهن در این شهر، دسترسی آسان و بدون ساعتها رانندگی در ترافیک روزهای تعطیل جاده فیروزکوه است. همین ایستگاه یکی از دلایلی بوده که باعث افزایش جمعیت و تراکمپذیری بیشتر خانهها در قائمشهر است. از تهران برای تماشای جاهای دیدنی قائمشهر تورهای بسیاری وارد این ایستگاه قطار میشوند.
تپه باستانی گردکوه
تپه گردکوه جمنان با ارتفاع ۲۶ متر، از جاهای دیدنی قائمشهر در منطقه جمنان در جنوب شرقی شهر است که در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۲به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. ایرانیان در دوره پارت و ساسانی در این تپه سکونت
پل آجری خرما کلا
پل آجری خرماکلا با قدمتی که به دوره صفوی بازمیگردد، از بناهای تاریخی و جاهای دیدنی قائمشهر در استان مازندران به شمار میرود. این اثر در بخش مرکزی شهرستان قائمشهر، در روستای خرما کلا واقع شده است.
بازدید از این جاذبه رایگان است
مقبره سید ابوصالح
مقبره سید ابوصالح یکی از جاذبههای تاریخی و مذهبی و مکان های دیدنی قائمشهر است. این مقبره بنایی آجری و چهارگوشه است که نمای بیرونی آن دارای تزییناتی از نقشهای هندسی و سروهای تجریدی از گچ است. درب ورودی مقبره سید
پل بالا تجن
پل آجری بالاتجن با قدمتی که به دوره قاجار بازمیگردد، از جاهای دیدنی قائمشهر محسوب میشود. این پل با استفاده از آجر و ساروج ساخته شده است و در روستای استرآباد قرار دارد. پل بالاتجن که روی رودخانه تجن احداث شده است
رودخانه تلار
رودخانه تلار از ارتفاعات ۲۵۰۰ متری جنوب قائمشهر و رشته کوههای البرز در سوادکوه سرچشمه میگیرد، در منطقه دوآب با رودخانه کبیر که از ارتفاعات دهستان چاشم سرازیر شده است، ترکیب میشود و رودخانهی تلار را تشکیل میدهد. تلار به موازات جاده فیروز کوه–قائمشهر
favoritework
امامزاده یوسف رضا
امامزاده یوسفرضا (ع) اگرچه برادر امام رضا (ع) است؛ مقبره وی در قائمشهر گمنام باقی مانده و از آن تنها چناری ۴۰۰ ساله روییده است. چنار امامزاده یوسف رضا یکی از عجیبترین دیدنی های قائمشهر به شمار می&zwn
اطلاعات بیشتر
پارک جنگلی تلار
پارک جنگلی تلار از جاهای دیدنی قائمشهر در انتهای مسیر موسوم به جاده نظامی در ورودی غربی شهر است. این محدوده در انتهای جاده بابل و قبل از پل ارتباطی قائمشهر به بابل كه روی رود تلار ساخته شده است، به طرف جنوب از جاده اص
دریاچه گل پل
درياچه پل گل در جنوب شرقی شهرستان قائمشهر بعد از روستای برنجستانک و سد خاكی زمزم، در ميان جنگل قرار گرفته و دارای دو حوضچه مجزا است. وسعت آن حدود ۲/۵ هكتار با عمق بين ۱ تا ۵ متر است كه به علت شيرينی آب، زيستگاه…
favoritework
سد زمزم
سد زمزم سدی از نوع خاکی با هسته رسی است و در قائمشهر، روستای برنجستانک قرار دارد. طول این سد ۲۴۲ متر، عرض آن ۱۰ متر، ارتفاع آن از کف پی ۳۲ متر و حجم آن ۹٫۰۰۰٫۰۰۰ متر مکعب است. این سد به منظور ذخیرهسازی آب و استفاده از آن…
اطلاعات بیشتر
favoritework
منطقه حفاظت شده آبشار شیرگاه
منطقه حفاظتشده شیرگاه در استان مازندران واقع است و از جاهای دیدنی قائمشهر به شمار میرود. وضعیت توپوگرافی، پوشش گیاهی، وضعیت عمومی حیات وحش و اراضی جنگلی جلگهای در این منطقه جالب توجه بوده و منظره زبیایی را
اطلاعات بیشتر
favoritework
آببندان ساروکلا
آببندان ساروکلا منطقهای سرسبز و دیدنی همراه با دریاچه مصنوعی (آببندون/آببندان) است که یکی از مقاصد طبیعی و جاذبه های گردشگری قائمشهر محسوب میشود و با وسعتی ۱۰ هزار متری در ضلع شرقی روستا کوهساران قرار دارد. در ک
بازدید از این جاذبه رایگان است
favoritework
آرامگاه علامه فقیه شیخ طبرسی
امین الاسلام ابوعلی فضل بن حسن طبرسی یا شیخ طبرسی با لقب «امین الاسلام» دانشمند و فقیه شیعه ایرانی است که کتابهایی دربارهی علوم دینی عصر خود تالیف کرده است. مقبرهای در مازندران به نام قلعهی شیخ طبرسی وجود دارد که بر اساس…
favoritework
جنگل کوتنا
جنگل کوتنا از جاهای دیدنی قائمشهر به شمار میآید و در روستای زیبایی به همین نام به معنی «کوه تنها»، در جنوبشرقی شهر قرار گرفته است. جاده رسیدن به این جنگل از دشتها و شالیزارهای زیبا و دلنوازی بر
favoritework
منطقه حفاظت شده خیبوس
خیبوس منطقهای کوهستانی در استان مازندران است که از جمله مکان های دیدنی قائمشهر به شمار میرود و یکی از مناطق چهارگانه حفاظت محیط زیست ایران است. خیبوس پوشیده از جنگلهای با ارزش هیرکانی و تودههای
favoritework
موزه قائمشهر
موزه قائمشهر در بنای تاریخی شهرداری با ۸۸ سال قدمت قرار دارد و با معماری باشکوهش در هسته مرکزی شهر و در نزدیکی میدان طالقانی قائمشهر واقع شده است. این موزه متشکل از زیر زمین، همکف و یک طبقه است و بخشهایی از جمله…
favoritework
امامزاده حمزه
بقعه امامزاده حمزه از مقاصد مذهبی و مکان های دیدنی قائمشهر به شمار میآید و در ۹ کیلومترى جنوب شهر قائمشهر، در میان روستاى چالدشت واقع شده است. ساختمان بقعه، بنایى مستطیل شکل به ابعاد ۸×۶ متر است و مرقد امامزاده
قلعه اولاد
قلعه اولاد که از جاهای دیدنی قائمشهر به شمار میرود، در جانب شرق جاده فیروزکوه به سوادکوه، بین پل سفید و ورسک، در دامنههای جنگلی قرار دارد. درمیان ویرانههای قلعه اولاد، پایه سه برج در جانب شرقی قله و آثار ب
جاهای دیدنی قائمشهر؛ شهری سرسبز در مازندران
قائمشهر یکی از شهرهای مهم استان مازندران است که میان کوه و دریا جای گرفته است و سابقه تاریخی آن به پیش از قرن ششم میرسد. قائمشهر از لحاظ جغرافیایی از شمال به جویبار، از شرق به ساری، از جنوب به سوادکوه و از غرب به بابل منتهی میشود. هرساله تعداد زیادی گردشگر و مسافر راهی این شهر میشوند تا از جاذبه های طبیعی و تاریخی آن دیدن کنند و از زیباییهای کمنظیر آن لذت ببرند. در این مطلب با ما همراه باشید تا شما را با جاهای دیدنی قائم شهر آشنا کنیم.
منطقه حفاظت شده جنگلی خیبوس
منطقه حفاظتشده جنگلی خیبوس شامل جنگلهای جنوبی نزدیک قادیکلای قائمشهر تا منطقه باغکوه برنجستانک شیرگاه میشود. این منطقه حفاظت شده یکی از مناطق چهارگانه حفاظت محیطزیست ایران به شمار میرود. منطقه حفاظت شده جنگلی خیبوس دارای ۳۴۷۱ هکتار مساحت در دامنه ارتفاعی ۲۵۰ متر تا ۹۳۰ متر با آب هوایی مرطوب و معتدل است.
جنگلهای بکر با تنوع زیستی بالا از ویژگیهای منطقه خیبوس هستند
این منطقه مملو از جنگلهای هیرکانی و پوششهای دستنخورده و بکر شمشاد است. وجود تنوع زیستی بالا، جنگلهای بکر، بینظیر و کمتر دستخورده هیرکانی، موجب جذب گردشگران فراوانی شده است. از دیگر گونههای درختی مهم این منطقه میتوان به ممرز، بلند مازو، راش، پلت شیردار، نمدار، ملچ، خردمندی، انجیلی و توسکا اشاره کرد. گونههای اصلی جانوری منطقه حفاظت شده جنگلی خیبوس نیز شامل مرال، شوکا، پلنگ، خرس قهوهای، شغال، گراز، روباه معمولی، رودک، تشی، سنجابک، کبوتر جنگلی، توکای گلو سیاه و پشت بلوطی و مار آبی میشود.
سد زمزم
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mehdi Eb)
سد زمزم یا سد برنجستانک، سدی خاکی با هسته رسی است که در هشت کیلومتری جاده قائمشهر به تهران در روستای برنجستانک در حریم منطقه حفاظت شده جنگلی خیبوس احداث شده است. طول این سد ۲۴۲ متر، عرض آن ۱۰ متر و ارتفاع آن از کف پی ۳۲ متر بوده و حجمی که آب در آن نگهداری میشود به نه میلیون متر مکعب میرسد. این سد بهمنظور ذخیرهسازی آب و استفاده از آن در زمانهای کمآبی برای سیراب کردن اراضی کشاورزی و شالیزارهای نزدیک سد، بنا شده است. محیط جنگلی اطراف سد، فضای زیبا و نابی برای علاقهمندان به طبیعت پدید آورده است.
تپه باستانی گردکوه
تپه باستانی گردکوه، تپهای به ارتفاع ۲۶ متر است که در ناحیه جمنان در جنوبشرقی شهر قائمشهر جای گرفته است. ایرانیان در دوران حکومت پارتیان و ساسانیان در این تپه سکونت داشتند، به همین خاطر بیشتر آثار به دست آمده از این تپه مربوط به این دورانها است. در نزدیکی این تپه نیز گورستانی کشف شده که به احتمال زیاد قدمت آن به سه هزار سال پیش از ظهور اسلام میرسد. از این تپه تاکنون پیکره، تیغه سنگی و رگه هایی به دست آمده است. همچنین باستانشناسان و کاوشگران از تپه گردکوه آثار و بقایایی کشف کردند که قدمت شهر باستانی قائمشهر را بیش از پنج هزار سال نشان میدهند.
جنگل کوتنا
جنگل کوتنا در روستای زیبایی به همین نام به معنی «کوه تنها»، در جنوبشرقی شهر قائمشهر قرار گرفته است. جاده رسیدن به این جنگل از دشتها و شالیزارهای زیبا و دلنوازی برخوردار بوده که زیباییهای آن را دو چندان کرده است. همچنین وجود رودخانهای که از میان این جنگل کمنظیر میگذرد، نظر هر طبیعتگردی را به این فضای جنگلی اسرارآمیز جلب میکند.
آدرس: قائم شهر، روستای کوتنا (مشاهده در نقشه)
مقبره سید ابوصالح
مقبره سید ابوصالح، یکی از جاذبههای تاریخی و مذهبی شهر قائمشهر و از جاهای دیدنی مازندران است. این مقبره، بنایی آجری و چهارگوشه است که نمای بیرونی آن دارای تزییناتی از نقشهای هندسی و سروهای تجریدی از گچ است. درب ورودی مقبره سید ابوصالح نیز کندهکاری شده و روی آن حدیثی بههمراه نام بانی و نجار آن نگاشته شده است. در وسط این مقبره صندوق و ضریح چوبی وجود دارد که متعلق به سال ۱۳۲۴ هجری قمری است و کتیبه آن با خط نسخ نوشته شده و شامل تعدادی آیات قرآنی، شعر، حدیث و همین طور نام بانی این صندوق که نیز میشود.
آدرس: قائمشهر، روستای سیدابوصالح (مشاهده در نقشه)
پارک جنگلی تلار
ی)
پارک جنگلی تلار در انتهای جادهای به نام جاده نظامی در ورودی غربی شهر قائمشهر در انتهای جاده بابل و پیش از پل ارتباطی قائمشهر به بابل در کنار رودخانه تلار امتداد دارد. این پارک جنگلی با وسعت فراوان، درختان قدیمی، زیباییهای وصفناپذیر و آرامشی دلانگیز پذیرای گردشگران و مسافران است.
)
دریاچه گل پل
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mohsen Gh)
دریاچه گل پل در جنوبشرقی شهر قائمشهر پس از روستای برنجستانک و سد خاکی زمزم، در میان جنگلی زیبا جای گرفته و از دو حوضچه مجزا تشکیل شده است. وسعت این دریاچه به پنج هکتار میرسد و عمق آن بین یک تا پنج متر است. دریاچه گل پل یکی از دریاچههای آب شیرین کشور است و زیستگاه ماهیان و پرندگان بیشماری به حساب میآید. این دریاچه همچنین دارای چشماندازهای جنگلی استثنایی و فوقالعاده بوده و از اقامتگاههای مناسبی در اطراف آن برخوردار است.